РУСИЯ - Екскурзионна програма в САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА за Белите Нощи - с полет от София - дати: 21 Май и 23 Юни 2019г.

Вид транспорт: Самолетен
8 дни / 7 нощувки
София – Санкт Петербург - Москва – София
Цена от: 2448.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
24.07.2020 от 2448 лв. запитване


Програма

РУСИЯ - Екскурзионна програма в САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА за Белите Нощи
-  с полети от София на 21 Май и 23 Юни 2019г. -Ден 1: Директен полет от София до Москва. Пристигане на летище Шереметиево в 15:35 ч. по разписание и прекачване за полета до Санкт Петербург. Пристигане на Петербурското летище в 19:45 ч. Посрещане и трансфер до хотела Ви в Санкт Петербург: хотел Октябърская или хотел Москва. Хотелите са централно разположени един от друг в културния и развлекателен център на града, с еднакви категории и ниво на обслужване. Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.

Ден 2: Закуска в хотела. 09:00 ч. - Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид. Първото опознаване с града е 'Обзорна обиколка на Санкт Петербург' с автобус. Следва  посещение на Ермитажа: създаден в края на 18-ти век,  като частна колекция на царица Екатерина II. Тук се намират едни от най-ценените колекции от паметници на античната и средновековна култура, изкуството на Европа и Азия, забележителности от руската култура от 6-ти до 19-ти век. В посещението е включено разглеждане на ансамбъла 'Дворцов площад'. Връщане в хотела в следобедно време.
Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.
По желание допълнителна екскурзия:  нощна разходка с корабче по река Нева  - може да наблюдавате вдигането на прочутите мостове над реката; Белите нощи от водата. Продължителност на екскурзията - 1 ч.

Ден 3: Закуска в хотела. 10:30 ч. -  Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид за начало на екскурзията 'Петерхофски път'.  Дворецът с названието 'Петерхоф Палас' е разположен на 30 км от Санкт Петербург, точно на брега на Балтийско море. Мотива за построяването на този мега-дворцов комплекс от Петър Първи, е желанието му да създаде по бляскав и по впечатляващ дворец от френския такъв във Версай. След създаването си мястото се е ползвало за лятна резиденция на царя. Ще се запознаеме с дворцовия комплекс, постройките и музеите в Петерхоф, както и градините в парковете, включително зрелищния ансамбъл от фонтани. Връщане в хотела (привечер).
Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.
По желание допълнителна атракция -  Фолклорна програма 'Да бъдеш руснак' в 'Двореца Николаевски' с вкл. коктейл след шоу-програмата. Начало на програмата - 18:00 ч.

Ден 4: Закуска в хотела. 09:00 ч. -  Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид за начало на екскурзията екскурзията Посещение на Царско село – бившата резиденция на Руските царе. През годините на действащата империя мястото е било центъра, в който се е решавало бъдещето не само на Русия, но и на континента Европа. Тук  Пушкин учи и пише първите си произведения.'Екатерининския Дворец' в Царско Село - строителството започва в края на 18-ти век по поръчка на Петър Велики, като подарък за своята съпруга  - императрица Екатерина I-ва. От северната страна на парадното стълбище на двореца се намира прочутата 'Кехлибарена стая‘. Тя дължи името си на изцяло гравираната кехлибарена облицовка, която в миналото украсявала стените ѝ. Облицовката, наред с много други ценности, изчезва по време на втората световна война, но помещението е изцяло автентично реставрирано и възстановено през 2003 г.. Други забележителности в двореца са 'Парадната синя приемн', 'Китайската синя гостна' и 'Преддверието за посетители'. Сред алеите и езерата на Екатерининския парк са пръснати многобройни мраморни статуи, водопади, ансамбли от мостове и кейове. На разположение за постетители е  'Английската градина', популярна с автентичната колекция от древни, национални носии. Връщане в хотела. Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.

Ден 5: Закуска в хотела. 09:00 ч. -  Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид за начало на екскурзията 'Храмовете на Северните столици' с посещение на Храм ‘Въскресение Христово’. Следваща спира е  катедралата 'Исаакиевски събор‘ – разположена на Исаевския площад, построена в средата на 19-ти век. Това е най-големият православен храм с Санкт Петербург, като мястото вече е превърнато в музей и историческа атракция за посетителите на града.
Следва трансфер до жп гарата, откъдето ще се отправиме с влак до Москва. Пристигане в Москва. Трансфер до хотела Ви Измайлово Делта хотел - разположен в Измайловския парк, на отстояние от 10 мин. с метрото до 'Червения Площад' и 'Кремъл'. Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.Ден 6: Закуска в хотела. 09:00 ч. -  Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид за начало на екскурзията 'Обзорна обиколка на Москва', включваща посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажений, Мавзолей на Ленин, паметниците на Пожарски и Минин, Казанската църква, Исторически музей, Храм–паметника Христос Спасител. Свободно време за обяд в Москва. Следваща спирка – Кремъл с архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Връщане в хотела. Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.

Ден 7: Закуска в хотела. 09:00 ч. -  Среща на рецепцията в хотела с Вашия туристически гид за начало на екскурзията с посещение на 'Третяковската галерия в град Сергеевски пасад и манастира Троице-Сергиевата лавра' . Започваме с посещение на Третяковската галерия - tretyakovgallery - художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от руския търговец Павел Третяков. В наши дни галерията съхранява и излага на показ приблизително 180 000 произведения на изкуството - разнообразни живописи, графики и склуптури.
Следваща спирка – посещение на манастира Сергиева лавра‘. Разположен в центъра на града храмът представлява емблематично място за отстояването, съхранението и проповядването на православието в Русия. Със своя статут на образователен център и духовна школа, тук се помещава и 'Московската духовна академия'. Манастира е основан още през 14-ти век, като в началото си сградата е започнала да се развива от малка дървена постройка. В момента Сергиева лавра‘ е дом на над 300 монаси.
Свободно време за обяд. Връщане в хотела привечер. 
Свободно време, вечеря /съобразно избрания от Вас пансион/ и нощувка.

Ден 8: Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Москва за полета до България. Пристигане в София в 11:35 ч. - по полетно разписание.
 

Разписание на полетите в местно време:
21.05.; 23.06.2019 София Т2 - Москва - Санкт Петербург 12:25 SOF - 15:35 МОS
18:20 MOS - 19:45 SPB 
полет SU2061
полет SU26
29.05.; 01.07.2019 Москва - София Т2 08:15 MOS - 11:35 SOF полет SU2060
Информация за ПРЕВОЗВАЧ: Aeroflot самолет: полети SU2060;SU2061 - Airbus A321; SU26 - Boeing 737

 

За продажби и резерваци: ON TOUR централен офис и търговска мрежа I онлайн на www.ontour.bg  
  станциите на БЪЛГАРСКИ ПОЩИ в страната

 0800 20 244 (безплатен за Вас)  I  office@ontour.bg


Цената включва
 
 • Самолетен билет София – Москва - Санкт Петербург - София (20 кг. чекиран + 10 кг. ръчен багаж - 55x40x23 см.)
 • Пътнически и летищни такси 
 • Билет за високо-скоростния влак 'SAPSAN' от Москва до Санкт Петербург
 • 4 броя нощувки със закуски в 4 звезден хоте в Санкт Петербург: хотел Октябърская или хотел Москва. Хотелите са централно разположени един от друг с еднакви категории и ниво на обслужване
 • 3 броя нощувки със закуски в 4 звезден хотел в Москва: Измайлово Делта хотел
 • Всички трансфери: летище Москва - хотел - жп.гара Москва; жп.гара Санкт Петербург - хотел - летище Санкт Петербург
 • Транспорт по описаната екскурзионна програма
 • Екскурзии с вкл.екзкурзовод и входни такси: Ермитаж - Дворцов площад - Петерхоф - храм 'Възкресение Христово' - 'Исакиевски събор' - Царско село с 'Екатерининсия дворец' и 'Кехлибарената стая' - Третяковската галерия - 'Сергиева лавра' 
 • Екскурзоводски услуги на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/
 • Тур-асистент на място по време на пътуването и престоя Ви

Цената не включва
 
 • Екскурзии по желание - заявявяване и заплащане на място по време на престоя Ви при местния тур-асистент 
 • Разходи за издаването на руска виза - таксата е в размер на 140 лв. на човек. Процедурата по изваждането на такава се организира от туроператора, след попълването и предаването на стандартен формуляр с информация за личните данни на туриста. Срок за изпълнение - до 10 работни дни.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователя
 • Билети за московкосто метро
 • По желание наем на слушалки за аудио-презентация по посещаваните обекти - 40 лв. на човек
 • Допълнителни екскурзии: атракционна фолклорна програма 'Да бъдеш руснак' в 'Двореца Николаевски' с вкл. коктейл след шоу-програмата - 140 лв. на човек; Белите нощи с корабче по река Нева - 85 лв. на човек
 • Евентуална горивна такса от авио-превозвача - Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при конкретни цени на горивата към момента на заявяване на авио-превоза и  при актуалния валутен курс Eur / USD към този момент. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят в последствие т.нар. горивна такса. При наличието на такава такса, всеки клиент ще бъде уведомен своевремнно. Стойността на таксата се обявява в срок до 10 дни преди отпътуването. Същата ще бъде изискуема от потребителя в момента преди заминаването, като практиката показва, че средните нива начислени от авио-превозвача при наличие на такава такса не надвишават сумата от 15 EUR на пасажер
 • За пътуващи на възраст над 65 г. - доплащане за медицинска застраховка: при лица от 65 до 75г. (5 евро за 7 дни); за лица от 75 до 80 г. (14 евро за 7 дни)

ДругиУСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНИЯ
 
1. Заплащане:
- Авансово плащане - 50% на човек при резервиране
- Доплащане -  най-късно до 30 дни преди датата на отпътуване 
2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 40 дни преди датата на пътуването. След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
- от 39 до 30 дни преди датата на отпътуване - неустойка в размер на авансовото плащане
- от 29 до 21 дни преди датата на отпуването - неустойка в размер на 70% от общата сума по цената на резервацията
- от 20 дни до 0 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата сума по цената на резервацията
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15 души. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: До 20 дни преди датата на отпътуване
 • Гражданите на Република България е необходимо да притежават минимална валидност на паспорта от 6 месеца, считано от датата на изтичане срока на визата за Русия. Визата се издава със седействието на Вашия туроператор в рамките на 10 работни дни, след изпращане на следните документи: Международен паспорт; Попълнена бланка с визова анкета  и една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/. Попълнените доументи се изпращат на Вашия туроператор/турагент 
Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване до office@ontour.bg
Оферта № Е68
Екскурзии
Новини